Hemresa från Mallorca Januari 2021

20/1

Så var det dags att köra hem med husbilen från Mallis. Den är nu nybesiktigad av en spansk bilprovning i Inca, godkänd (naturligtvis) och papper skickade till trafikverket, som förhoppningsvis även dom godkänner dessa.
Resan startar i dag med färjan från Alcudia till Barcelona kl 13.00. Mandy följer med på trippen och vi räknar med att vara hemma på lördag kväll i Trelleborg, får se hur det går!!

Färjeturen gick bra, alla hade masker och det var ett himla tjöt över högtalarna att man skulle täcka för både näsa och mun. Vi landade i Barcelona kl 19:00 och sen var det full fart ut på motorvägen mot franska gränsen. Vi har nu stannat för natten i La Jonquera. Klockan är nu sovdags, imorgon blir det full rulle mot Luxemburg.

21/1

Natten var kass, stod granne med en kylbil med morrande motor som körde hela natten…gav upp vid 5-tiden på morgonen och kl 6 var vi startberedda för resan upp till Luxemburg, en etapp på ca 110 mil. Vädret var bra att köra i, mulet men inget regn förrän dom sista 20 milen. Mandy trivdes.. läste, löste soduko? och sov med öppen mun.

Vi hade tankat fullt på Mallis, räknade med att det skulle räcka…och det gjorde det. Framme vid gränsen till L och den första macken vi såg så kunde jag fylla på 102l, alltså fanns ca 10-15 liter kvar i tanken. Efter tankning körde vi tvärs igenom L-burg till nära tyska gränsen på A1 där vi stannade för natten…bredvid en kylbil!!

22/1

…Och den kylbilen surrade förståss hela natten. Dessutom kom det in flera långtradare som förmodligen inte hade värme i hytten utan behövde startas 1 gång i timman. Så natten var väl inte så jättebra. Mandy var dock nöjd, trots att hon sovit under resan! Hursomhelst, vi startade nästa etapp norrut vid 9-tiden, då det började bli snöblandat regn. Det var 2 grader ute så det var bäst att komma iväg innan snön lägger sig. Vi skall köra upp till Rostock idag,  ca 75mil. Vi körde via Hannover-Hamburg-Lubeck_Rostock och resan gick bra. I början blev det mera snö men när vi kom ner från Ardennerna (bergskedjan vid Luxemburg) så steg temperaturen och så småningom tittade solen fram. En trafikolycka med påföljande köer stoppade oss ca en halvtimma men sen flöt trafiken strålande. Genom Hamburg (bron över Elbe) gick det som ett skott, allt vägarbetet var mer eller mindre avslutat och inga köer. Vi kom till Rostock vid 7-tiden. parkerade vid färjeterminalen. I morgon blir det Calles bordershop!! innan bordstigning

23/1

Calles, kl 9:30 på morgonen, vi var enda kunderna i affären!!! Så, vi kunde lugnt handla våra vin o sprit flaskor, ingen kö nånstans!!  Efter det blev det ett besök på bensinstationen för att fylla tanken med billig diesel. Se var det check in till TT line för avgång kl 14:00. Låååång resa, tråkig med full maskering. Alla hade dock inte mask, varför? (kanske Tegnell vet). Vi landade kl 19:15 och hittade en ställplats i centrala Trelleborg där vi stannar över natten (hoppas gasolen räcker!!)

25/1

Efter övernattningen i Trelleborg blev det direktfärd till Stenungsund där Mandy fick köra min lilla Kia Picanto ut till Stocken till våran tillfälliga bostad i väntan på inflyttning till min nya lägenhet i Stenungsund. Imorgon väntar besiktning av husbilen i Sverige…Hoppas det går lika bra som i Spanien…

26/1 Jaaaa, husbilen blev godkänd även här….och en vecka senare blev även den spanska besiktningen godkänd i Sverige så nu är den dubbelbesiktigad!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*